silence, stillscape

STILLSCAPE

Stillhet kan gjøre oss mer oppmerksomme på det som er. Stillhet er en kilde som kan gi oss bedre kontakt med vårt indre og med våre omgivelser.

STILLSCAPE er sammensatt av ordene «stillness» og «landscape». Landskap/«skap» kommer av å skape. Våre kunstneriske visninger og øvrige aktiviteter var en invitasjon til å komme i kontakt med ditt eget skapende selv. En invitasjon til å delta i en kollektiv skapelsesprosess gjennom formidling og utvikling av ulike kunstuttrykk og kulturaktiviteter.

I mitt mangeårige arbeid med myter har jeg etter hvert blitt fortrolig med opplevelsen av mytisk tid, slik vi kan erfare tilværelsen i møtet med et kunstverk, en naturopplevelse, en fortelling eller et menneskelig forhold som forandrer oss slik at den daglige baksingen med timeplaner kjennes fjern og uviktig og det trivielle så trivielt som det faktisk er. STILLSCAPE har min fulle støtte og velsignelse.
— TERJE NORDBY forfatter og dramatiker
Som konstnärer saknar vi paradoxalt nog ofta en arena där flyktiga idéer och experiment kan ta form i all enkelhet. I Esviken kan ett av målen med att samlas vara experimentet. Ett annat är leken och allvaret i det att vara en skapande individ bland andra skapande. Atmosfären i Esviken och sammanhanget som STILLSCAPE ger till platsen, inbjuder till funderingar. Vad framkallar denna plats hos mej? Esviken erbjuder en mötesplats med inneboende koncentration, där den lilla tanken kan komma.
— ANNA WIDÉN billedkunstner
STILLSCAPE gir meg som komponist og musiker rom og tid til å undersøke nye sider av forholdet lyd, stillhet, tilstand. Esviken er en perle og innbyr til total tilstedeværelse.
— MAJA BUGGE komponist og musiker